viernes, 8 de julio de 2016

Orgullo valenciano

La Generalidad Valenciana ha promocionado una campaña institucional promoviendo el orgullo de ser valenciano, no me entusiasman las manifestaciones de fervor patriótico o identitario, pero bueno, un poco no hace daño.
El vídeo es bonito, aunque se centra sobre todo en las fiestas, como si la Comunidad Valenciana no hubiera arte, industria, modernidad...pero luego uno se entera de que para esta campaña la Generalidad ha recurrido a empresas de fuera de la Comunidad Valenciana y uno se pregunta ¿Si se promociona el sentirse orgulloso de ser valenciano, no sería lógico confiar en el trabajo de empresas valencianas?
En este sentido me encuentro un comunicado de la Asociación de Trabajadores del Audiovisual quejándose de esto y me parece que tienen toda la razón, pues en la Comunidad Valenciana hay muchos profesionales que sabrían hacer esa campaña.

L’Associació de Treballadors de l’Audiovisual (ATRAU) vol manifestar la seua profunda decepció davant la campanya institucional promocionada per la Generalitat Valenciana, realitzada per la productora VIMEMA Films, establida a Barcelona, en col·laboració amb la madrilenya COLECTIVO 17, i que porta per títol ‘Orgull de ser valencians’.
 Un eslògan que es contradiu rotundament amb la decisió de l’executiu valencià a l’hora de triar els professionals a qui encarregar aquesta campanya.
 L’orgull del qual presumeix sembla no existir en la ment dels qui gestionen els nostres recursos públics, buscant fora del nostre territori allò que es pot i s’ha de trobar dins. Sorprén la poca sensibilitat demostrada cap al nostre maltractat sector audiovisual, cap als professionals valencians, les agències de publicitat i les productores que porten patint des de fa anys una situació insostenible que segueix generant taxes de desocupació superiors al 90%.
 Les característiques tècniques del treball realitzat no justifiquen de cap manera haver recorregut a professionals que habitualment exerceixen el seu treball fora dels límits de la Comunitat Valenciana. De poc han servit les contínues reunions i reivindicacions, l’elaboració d’extensos informes i propostes -en les quals ATRAU ha col·laborat activament-, si s’acaba menyspreant als nostres professionals.
 En ATRAU no entenem que el nostre govern no haja volgut confiar en uns treballadors que s’han guanyat un prestigi que, segons sembla, ací no es valora.
No són les bones paraules sinó els fets en forma de mesures concretes els que resoldran la greu situació que patim.d

No hay comentarios:

Publicar un comentario